IT UC SYDIsikkerhed RetningslinjerÅbne Zoom møder - f.eks. åbent hus

Åbne Zoom møder - f.eks. åbent hus

UC SYD sigter efter et højt sikkerhedsniveau på alle systemer og værktøjer, især grundet en stigende interesse fra hackere indenfor uddannelsessituationer. Det er derfor vigtigt, at vi får lavet nogle sikkerhedsforanstaltninger til åbne arrangementer, herunder især Åbent Hus møder i Zoom.

Nedenfor er der udarbejdet en grundig vejledning, som bedes fulgt, og hvis der er yderligere spørgsmål til nedenstående vejledning eller generelle sikkerhedsspørgsmål, så kan man kontakte UC Service.

Sikkerhedsforanstaltninger i Zoom-mødet:

For at øge sikkerheden til Åbent Hus arrangementet i Zoom, skal man redigere nedenstående indstillinger jf. IT-afdelingens anbefalinger.

Hvis man går ind i mødet og sætter indstillingerne før den pågældende dag, er det vigtigt at man lige inden selve mødet starter tjekker at indstillingerne står rigtigt.

Bemærk! Man skal være "Host" i mødet for at kunne sætte indstillingerne.

Fjerne deltageres rettigheder

  1. Gå ind i Zoom mødet
  2. Tryk på Security
  3. Fjern flueben ud for alt andet end "chat"

Således har deltagere ikke mulighed for at:

  • Dele skærm
  • Ændre navn
  • Tale ("unmute")
  • Starte deres webcam

Dvs. at det eneste deltagerne skal kunne i mødet, er at bruge chat-funktionen.

I tilfælde af ubuden gæst

Hvis man vurderer, at der er en deltager i mødet, som ikke er med til mødet af de rigtige årsager, så bør man gøre følgende 3 ting:

1. Begrænse chatten

Man kan låse chatten til at deltagere kun kan chatte med mødets "Host". På denne måde skåner man de andre deltagere fra en ubuden gæsts drillerier.

  1. Tryk på Chat

Chatten åbner nu i højre side af skærmen.

Gå ned i bunden af chat-vinduet og

  1. Tryk på de tre prikker
  2. Vælg Host only

2. Lås mødet

Når man låser mødet, kan der ikke komme nye deltagere ind i rummet.

  1. Klik på Security
  2. Vælg Lock Meeting

3. Smid deltager ud

Da den eneste funktion deltagerne har, er at skrive i chatten, skulle det gerne være nemt at gennemskue hvilket navn der tilhører den deltager, der ikke længere skal være i mødet.

Åbn deltagerlisten:

  1. Klik på Participants
  1. Hold musen over deltagerens navn på deltagerlisten
  2. Vælg knappen More
  1. Vælg Remove

Den ubudne gæst er nu fjernet fra mødet og fordi mødet er låst, kan vedkommende ikke komme ind i mødet igen.